tiistai 25. tammikuuta 2011

Tervehdys!

Talviset tervehdykset!

Täällä sitä ollaan, hengissä edelleen. Blogin pitäminen on tuntunut jotenkin raskaalta ja haastavalta viime kuukausina. En tiedä, olen kadottanut kirjoittamisen draivini jonnekin...tai ehkä olen vain saamaton. Paljon asioita, joita haluaisin sanoa ja kertoa, mutta motivaatio kirjoittamiseen asti on ollut kertakaikkisen kateissa.
Nyt kuitenkin päätin, että postaan jotakin lähetysmatkastamme. Tiedän, että monet ovat rukoilleet puolestamme ja haluan kiittää ihan jokaista, koko meidän ryhmän puolesta.

Matka oli kaikella tavalla oikein onnistunut ja Jumala oli kanssamme voimallisesti. Tavoitimme monia ihmisiä, monella eri tavalla. Jumala teki todellisia taloudellisia ihmeitä ja saimme jakaa runsaasti esim. hengellisiä kirjoja (lapsille, nuorille ja aikuisille), jaoimme paljon joululahjoja lapsille ja vähäosaisille sekä saimme viedä runsaasti vaateapua kodittomille.

Useita ihmisiä tuli uskoon ja useita kosketetuksi huolenpitomme ja sanomamme kautta. Saimme rukoilla monien, monien ihmisten kanssa ja puolesta. Saimme iloita iloitsevien kanssa ja itkeä itkevien kanssa. Ehkä Jumala kosketti meitä kaikkein eniten.

Henkilökohtaisesti minulle matka kokemuksena oli täysin erilainen kuin viime vuonna. Paljolti sen vuoksi, että minulla oli huimasti paljon enemmän vastuuta tänä vuonna. Omat huippuni olivat mm. vierailumme vankilassa, jossa sain saarnata. Saarnastani huolimatta yksi ihminen löysi Jeesuksen luo. Kyseisessä tilaisuudessa kaikki, paitsi tämä yksi, olivat jo uskossa ja saimme kokea jotakin sellaista yhteyttä näiden naisten kanssa, että en ole missään, koskaan kokenut. Kun kuulimme heidän elämäntarinoitaan ja niitä taustoja, joista he tulivat, jälleen tulin muistutetuksi siitä, kuinka suuri ja voimallinen Jumala on eheyttämään ja ennalleasettamaan.
Toinen minulle tärkeä hetki oli vieraillessamme Tallinnan helluntaiseurakunnan nuorisoillassa. Osa meistä oli vastuussa tilaisuuden ohjelmasta ja osa vain hengasi yleisössä ja kourallinen meistä ahtautui pieneen henkilökunnan huoneeseen ja aloimme esirukoilla tilaisuuden puolesta. Se oli huikea kokemus ja muistutti minua siitä, mikä voima on vanhurskaan rukouksessa! Rukoilimme koko illan, tilaisuuden alusta loppuun Pyhän Hengen johtajuudessa. Oli mahtavaa rukoilla online-tilanteessa ja huomata, miten Pyhä Henki vain toi rukousta ja koko rakennuksen ilmapiiri muuttui sitä mukaa, kun me rukoilimme. Tuona iltana 5 nuorta antoi elämänsä Jeesukselle!! Ja Pyhä Henki näytti, kuinka nuo nuoret tulevat viemään sen sanoman omiensa keskelle, heidän kouluihinsa. Muistatteko, kun kerroin ennen matkaa, että sain koulutyön sydämelleni? No tämä on ainakin osa sitä rukousvastausta. Herra laski sen niin selkeästi sydämelleni tuona iltana, että nämä nuoret tulevat viemään evankeliumia olemalla eläviä todistajia heidän arjessaan, heidän kouluissaan ja perheissään.

Olisi niin paljon kerrottavaa, mutta tässä ehkä päällimmäiset muistot. Lisäksi vierailimme kehitysvammaisten luona, lastenkodeissa, miesten vankilassa (useita tuli uskoon), eräässä hotellissa, jossa harjoitetaan prostituutiota, kodittomien luona (ihmisiä tuli uskoon ja saimme rukoilla todella monien puolesta), baptistiseurakunnassa, Maardussa jne. Olemme kylväneet hyvää siementä ja saaneet jo niittää satoakin. Kiitos sinulle, joka olit mukanamme rukouksin!

Vielä haluan erityisesti kiittää Kataa, joka antoi blogilleni seuraavat tunnustukset! Ja kiitos kaikille, jotka olette olleet matkassa mukana tällä taipaleella elämääni ja uskollisesti jaksatte jättää kommentteja, vaikka kirjoittamiseni on vähintäänkin epäsäännöllisen säännöllistä :) Olkaa siunattuja, ihan joka ikinen ♥

10 kommenttia:

Nurkkalintu kirjoitti...

Talvinen tervehdys myös Sinulle!
Kiitos kuulumisista. Oli tosi mukavaa saada raporttia onnistuneesta matkastanne :)

Löysin laulun, jonka tiesin kuulleeni jossakin aiemmin. Laitoin Youtuben blogiini.
Tulin tännekin etsimään ja täältähän se löytyi! Olit laittanut Rachem-laulun blogiisi viime kesänä. Siinä alempana (2.kesäk.) on Youtube-video, joka ei enää olekaan katsottavissa.

Siunausta elämääsi / elämäänne.

Johanna Laakso kirjoitti...

Moikka Nurkkis!

Racheim-laulu on meillä edelleen kovassa kuuntelussa. Jasmin haluaa isona olla Mordechai, joten katsomme häntä aina välillä videolta :) Laulu on ihana! Sytyttää.
Se alempi video on kyllä vielä löydettävissä Youtubesta, mutta jostain syystä tuo osoite on umpeutunut. Sekin on super-kaunis kappale.
Kiva, kun jätit kommenttia. Ja kiva, kun sen jättäminen onnistui, siinä on kuulemma taas ollut ongelmia :/
Siunausta Sinulle myös ♥

Nurkkalintu kirjoitti...

Kiitos :)
Käynpä googlettamassa tuota toista videoa. Luulin, että sen esittäminen on kokonaan estetty.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Johanna ystäväni!

Oli ilo lukea onnistuneesta matkastanne.Me sitten Janin kanssa ilmottauduttiin kanssa Raamattukouluun,mikäli sinne mahtuu mukaan.Tässä sitä nyt sitten odotellaan vastausta.
Kuunteluoppilaiksi vain koska se on hieman halvempaa.Katsotaan onko tämä Jumalan suunnitelmissa.
Tuntuu,että kuitenkin kaipaisi jotakin tämmöistä syvempää.

Siunausta sinulle ja Jasminille halauksien kera♥

Anna kirjoitti...

Hei, blogiasi on ollut kiva lukea :) Ajattelin tehdä omaan blogiini listan seuraamistani blogeista, saanko linkittää siihen tän sun blogisi? Hyvää alkanutta viikkoa:)

Johanna Laakso kirjoitti...

Kata!!

Mahtavaa!!! Ihania uutisia ♥ Toivottavasti joukkoon mahtuu vielä, mutta jos ei onnistu, menkää syksyllä sitten!! Oon ihan huippu innoissani täällä, jes! :D
Siunausta teille molemmille!

Johanna Laakso kirjoitti...

Anna!

Kiva, että olet tykännyt lukea blogia :) Ja kyllä saat linkittää blogini listalle. Mäkin olen muuten linkittänyt sun blogin omalle listalleni jo aikapäiviä sitten, enkä koskaan tajunnut kysyä edes lupaa...anteeksi, toivottavasti blogisi saa pysyä listallani!
Siunattua viikkoa sinulle ♥

Anna kirjoitti...

Ei tarvitse pyydellä anteeksi :) ja toki saat pitää mun blogin sun listalla edelleenkin ! Ajattelin vaan varmuuden vuoksi varmistaa :D

Siunausta sunkin viikkoon!

pau kirjoitti...

Jaha, tämä vieraskirja oli auennut aikojen päästä, kun en saanut sitä auki mitenkään, kun yritin!
Rukoilen siunausta matkallesi, ja tulen kurkistamaan sitten, kun saavut matkalta, miten se on mennyt.
Herra kanssasi, Johanna, ja Jasminin kanssa <3

Johanna Laakso kirjoitti...

Kiitos Paula!

Yritän parannella tätä flunssatautia ja kirjoitella sitten kuulumisia, kun ehdin :) Nyt alkaa myös yhteishaku kouluihin ja on paljon mielessä tulevaisuuden suhteen, joten kunhan energiaa löytyy taas kirjoittamiseen, tulen päivittelemään blogia. Siunausta Sinulle ♥