tiistai 10. marraskuuta 2009

Röh röh!

No voihan possu! Eilen kävin pistätyttämässä itseeni pandemian ja eilisen verran näyttikin siltä, että peace of cake koko tauti. Käsi kipeytyi illasta ja hieman särki päätä ja oikeata jalkaa. Kunnes. Yö meni valvoessa, koska käsi kipeytyi loppu viimein niin, ettei se kärsinyt mitään kosketusta. Torkahtelin ja heräilin vähän väliä käden kipuiluun. Luulisin, että kerrankin voi hyvällä omalla tunnolla käyttää nuorisoslangia ja todeta, että: "Käsi on SIKA kipeä". Aamulla heräsin, nousin ja olo ei todella ollut kuin voittajan. Päässä kävi vaan humina, kävelin seiniä pitkin keittiöön ja yritin haparoida kahvipannua. Äkkiä vessaan, vatsa aivan kuralla. Ajattelin siellä yksinäisyydessä istuessani, että voisiko olla parempi päivä tyttäreni ravitsemusterapeuttiajalle! Tunnin bussimatka kumpaankin suuntaan, oi tätä riemua. Lisäksi rakas lapseni tekee todennäköisimmin viimosia hampaitaan ja on ollut kolmatta päivää, kun p...een ammuttu karhu. Aaaargghh- kyllä tästä vielä hyvä tulee. Positiivista ajattelua kehiin. Unohdin aamulla, että olenkin uskovainen ihminen. Se on palautunut tässä päivän mittaan pikkuhiljaa mieleeni.

Tämä päivä on kyllä tuntunut pitkältä eikä sitä todella ole auttanut Jasminin kiukkuilu, eikä viiltävä vatsakipu, joka alkoi muutama tunti sitten. Ei myöskään hengenahdistuskohtaukset. Kaikkea tähän tautiin kuuluukin. Ilmankos minä kuulunkin riskiryhmään. Vaikka hoituri eilen oli toista mieltä, kunnes ilmoitin, että minä en hievahdakaan täältä, ennen kuin minua on pistetty. Ei paranis kai valittaa, kun ihan kerjäämällä kerjäsin tätä :)

Mutta positiivista oli tässä päivässä ravitsemusterapeutin toteamus siitä, että Jasminin ruokavalio on laajentunut hyvin eikä aihetta huoleen ole. Vitamiinilisiä ei toistaiseksi tarvita ja saamme jatkaa kuten tähänkin asti. Hienoa, voin hieman löysätä köyttä ja lakata olemasta niin "takakiree" tytön syömisistä. No panic, olen mahtava äiti :)

Lisäksi minua on tänään naurattanut edelleen Jeesuksen kanssa käyty keskustelu pari päivää takaperin. Sunnuntai oli minulle vaikea päivä, sillä eräs läheiseni loukkasi minua pahasti ja vanhat haavat pääsivät vuotamaan jälleen. Olen kuitenkin jo oppinut sen verran tässä matkan varrella, että asiat on parasta käsitellä heti, ennen kuin ne ehtivät tehdä pesää sieluumme. Niinpä minä aloin Jeesuksen kanssa koluta läpi kyseistä asiaa, joka on myös vahva muisto lapsuudesta aikuisikään. Kyseinen ihminen on loukannut minua läpi elämäni. Pari tuntia siinä meni Herran hoidossa, mutta siinä turistessa vapauduin ja sain antaa anteeksi, jälleen kerran. Mutta tiesittekö, että Jumalalla on äärettömän hyvä huumorintaju! Olemme Jeesuksen kanssa nauraneet niin monet kerrat itsemme kipeäksi. On mahtavaa löytää Jumalasta myös tämä puoli ja nauttia keskinäisestä omasta inside-huumorista Hänen kanssaan. Sunnuntaina keskustelumme päättyi suurin pirtein seuraavanlaisesti, en enää muista ihan tarkkoja sanoja, mutta idea oli tämä:

Minä: Jeesus, kiitos, kun nostit minut taas murheistani ja kiitos, kun kuuntelit. Kiitos siitä, että itkit kanssani ja osoitit myötätuntoa. Mä oon ihan kuitti nyt, käydään nukkumaan jo, jookos?
Jeesus: Käy sinä nukkumaan, Minä olen kuitenkin Jumala, muistatkos? Sikana ihmisiä, jotka tarvitsevat minua, silloinkin, kun sinä nukut.
Minä: Jaa niin tosiaan! No varjele minut sitten kun nukun, jos kerta Sinun on pakko olla valveilla. Mä meen ny, palataan huomenna!
Jeesus: Rakastan sinua!
Minä: Mäkin sua, öitä!

Ja minä nukuin kuin tukki aamuun saakka.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Just näin se menee,jos ei Herra ois huumoria luonut,me oltais kuoltu tähän vakavaan maailmaan!Siunaten Äitee..

Johanna Laakso kirjoitti...

Näin se on nähtävä Äitee :)
Huumori on äärimmäisen hoitavaa! Kyllä Jumala tiesi, mitä teki, kun loi meidät. Eikä uskon elämän todella tarvi olla kuivaa ja vakavaa jatkuvasti. Ei kai tässä kukaan uskossa olis, jos tää olis pelkkää vääränlaista nöyristelyä. Tai elävässä uskossa ainakaan...

Nurkkalintu kirjoitti...

Nöf-nöf! :o)
Kurjaa, että piikistä tuli noin ikäviä seuraamuksia :(
Tämäkin päivä on illassa. Toivon sinulle levollisia yöunia, että saat nukkua kuin possu :)

Ja sinähän OLET mahtava äiti!
Jeesus rakastaa sinua ja Jasminia!

Jumalalla riittää huumoria, Hänhän meille on ilon ja naurun antanutkin.

Johanna Laakso kirjoitti...

Hah Nurkkis, toivotaan tosiaan, että tänä yönä vetäsen sikamakeat yöunet :D
Kiitos piristyksestä! Ole myös siunattu tänä yönä ♥

Anonyymi kirjoitti...

Moi Johanna,

Ikävää,että sullekkin tuli kauheesti "possu"sivuvaikutuksia rokotuksesta!

Toivotaan,että tänä yönä saat nukuttua hyvin ja huominen päivä olisi jo helpompi meille kummallekkin.Onneksi ei etukäteen tiennyt millasia vaivoja tästä tulee...ei olisi varmaan uskaltanut ottaakkaan.

Pistettiinkö Jasminille?Joskus voi tuntua,että kaikki asiat kaatuvat kerralla päälle.

Sinä ja tyttäresi olette todella Jeesuksen ajatuksissa jokahetki!

Meidän Jumalallamme on onneksi hyvä huumori,jota hän jakaa meidän pienten omiensa kanssa!Ja onneksi sitä huumoria löytyy sultakin(ja multakin).
Se on hyvä apu elämässämme.

Olen niin iloinen,että olen saanut tavata sut täällä!♥

Siunattua yötä!

PS.Laitoin sivulleni sulle kommenttiin joitakin vinkkejä miten saisit kuvia teksteihisi.Toivottavasti
ymmärrät niistä töherryksistäni jotakin.

Annanna kirjoitti...

Moikka! Kiitos paljon kommentistasi,se kyllä pirsti ja oli hyvä saada toi kuulla!:)

Ikävä kuulla tosta sivuvaikutuksesta,toivottavasti se sitte helpottaa:)

Siukkuja sinne myös!:)

Johanna Laakso kirjoitti...

Kata!
Tänään on ollut MAHTAVA päivä! Nukuin oikein hyvin ja lähes kaikki possuiluoireet ovat kadonneet. Käsi on edelleen hellänä hieman, mutta ei juurikaan enää haittaa tekemisiä.
Jasmin ei vielä ole saanut pistosta, ensi viikon ma rokottavat terveet lapset neuvolassa, vien silloin. Rukouksin kannan lastani, ettei saisi tartuntaa ennen sitä. Eikä tietysti sen jälkeenkään.
Minäkin iloitsen sinusta, on ollut ihanaa tutustua ♥
Ja kiitos kuva-vinkeistä, käyn kohta niitä lukemassa. Olen varma, että ymmärrän ohjeistuksesi :) Ja jos en ymmärrä, esitän lisäkysymyksiä ;)
Siunausta myös!

Annanna!

Kävin juuri äsken lukemassa uuden postauksesi ja olen todella iloinen lukemastani! Jumala on hyvä!! Siunausta myös sinun päivääsi ♥♥♥