maanantai 29. maaliskuuta 2010

Pääsiäinen

Pääsiäinen on kristityn tärkein vuosijuhla. Silloin vietetään Jeesuksen ylösnousemusjuhlaa, joka on koko kristinuskon ydin. Pääsiäistä edeltävällä viikolla useat kristityt rukoilevat ja paastoavat ja muistelevat Jeesuksen ristintyötä. Siksi esim. Suomessa tätä viikkoa kutsutaan hiljaiseksi viikoksi. Kiirastorstaina Jeesus asetti ehtoollisen ja pitkäperjantaina kristityt hiljentyvät kunnioittamaan Jeesuksen kärsimystä, jolloin Hän kulki Via Dolorosaa ja Golgatalla Hänet naulattiin ristille kuolemaan tämän maailman syntien tähden. Sunnuntaina koittaa vihdoin ylösnousemuksen juhla! Jeesus ylösnousi todistaen, että Hän on Jumalan Poika.

Itse henkilökohtaisesti en paastoa, mutta rukoilen. Olen rukoillut itselleni syvempää ilmestystä Jeesuksen ristintyöstä ja siitä, mitä tarkoittaa se, että Jeesus Kristus on minun Vapahtajani. Jos koskaan, Pääsiäinen on minusta hyvä hetki palata peruskysymyksiin ja tulla ristin juurelle henkilökohtaisesti.

Siunattua Pääsiäisen-aikaa kaikille lukijoille ♥

17 kommenttia:

Nurkkalintu kirjoitti...

Jumalan rauhaa ja siunausta hiljaisen viikon päiviin ja pääsiäiseen! <3

pau kirjoitti...

Jeesuksen kärsimys on jotain niin syvää ja käsittämätöntä, että sen edessä on vain oltava hiljaa.
Rauhaa ja siunausta, Johanna, hiljaiseen viikkoosi.

Johanna Laakso kirjoitti...

Kiitos Nurkkis ♥
Rauhaa sydämeni huutaakin juuri nyt, sillä Jasmin on todella kipeä tällä hetkellä ja olen huolissani ja erittäin väsynyt. Onneksi saatiin lääkkeet tänään, taas kuuri, mutta ehkä se pian alkaa vaikuttaa. Lisäksi painin jälleen syyllisyyden kanssa kilpaa, kun tänään menin kouluun ja huomenna myös ja joudun siis jättämään Jasminin mummun hoitoon. Toki hoito on hyvää, mutta koska Jasmin on todella kipeä, tuntuu se pahalta :( Joskus mietin, teenkö oikein tai väärin opiskellessani lapsen vielä ollessa noin pieni. Lohduttaudun kuitenkin sillä, että kutsuni oli niin vahva, että tiedän varmasti olevani oikeilla raiteilla. Unohdan sen vain välillä :)
Mutta jos jaksat muistaa Jasminia rukouksin, olen hyvin kiitollinen. Siunausta ♥

Johanna Laakso kirjoitti...

Paula!
Näin se on, hiljentyminen Hänen läsnäolossaan on parasta terapiaa, jota ihminen voi saada :) Luulen, ettemme voi täysin käsittää Jeesuksen kärsimystä tässä ajassa, ehkä se meille selviää rajan tuolla puolen. Mutta tiedän, että uskon kasvun myötä ymmärrys ristintyöstä syvenee ja rakkaus Häneen kasvaa. Siunausta myös sinun viikkoosi Paula ♥ Kiitos, että olet olemassa!

Nurkkalintu kirjoitti...

Voi Jasmin-pikkuista ja väsynyttä äitiä! <3
Ihan tässä ja nyt rukoilen teidän molempien puolesta ja pyydän Taivaan Isän täysihoitoa kummallekin.

Jos tuleva yö on kovin levoton, voisitko jäädä Jasminin kanssa huomenna kotiin tai sitten tehdä lyhennetyn opiskelupäivän? Saisitte näin aloittaa pääsiäisloman vieton ja levätä kaikki mahdolliset vapaahetket.
Muistan teitä rukouksin.
Hyvää yötä, Jeesus myötä!

Johanna Laakso kirjoitti...

Kiitos Nurkkis rukouksista!
Tähän mennessä yöunet näyttävät olevan yhtä levottomat kuin edellisetkin :( Muutoin Jasmin nukkuisi, mutta hakkaava yskä on niin mahdoton, että on jatkuvasti pystyssä. Iltapäivällä sai kuumekrampin jalkaan ja nyt kyttään jatkuvasti, nouseeko kuume kuinka korkeaksi. Kaikki mahdolliset kipu- ja kuumelääkkeet on annettu, joten sopii rukoilla, että kuume pysyy aisoissa.
Olen tässä veivannut koko päivän, että mennäkö vaiko eikö mennä huomenna kouluun. Iltapäivällä minulla on jokatapauksessa terapia, joten sinne on mentävä. Katson aamulla, miltä tilanne näyttää ja toimin sen mukaan. Kouluun ei tietenkään ole pakko mennä, mutta jos mielin kursseista läpi, niin olisi pakko olla paikalla. Mutta en opiskele koulua varten vaan elämää varten, joten eihän se nyt maailman suurin asia ole, jos yksi kurssi jää suorittamatta. Kuitenkin olen niin jäärä luonne, että minua harmittaa, jos en ole kyennyt hoitamaan kaikkia asioita. Mutta luotan Jumalaan, että Hän järjestää kaiken parhain päin. Ja parantaa Jasminin!
Siunattua yötä sinulle ♥

Nurkkalintu kirjoitti...

Se yskä on kurja valvottaja, jos muuten saisikin nukuttua!
Toivottavasti lääkkeet nyt alkavat auttaa ja kuumekin laskee.

Olisihan se suotavaa, että pääsisit kurssin läpi ja välttyisit poissaololta.
No, aamu on yötä viisaampi ja toimit sitten sen mukaan.

Nyt vielä pyynnöt Taivaan Isälle ja kiitokset avusta myös!
Levollisia unia teille molemmille ja yskälle loppu!

Kirsti kirjoitti...

Hei Johanna:)
Täälläkin on yksi rukoilija
Rukoillaan,että Jeesus parantaisi pikku Jasminen.Tiedän että olet itse huutanut Herran puoleen,mutta jospa lisärukoilijoita tarvittaisiin taisteluun.
Sinulla on hyviä kirjoituksia, ja olet vaihtanut kivan blogitaustan.:)

Jeesuksen Golgatan työ edestämme on kokonansa täytetty.Hän sanoi:"Se on täytetty",
Voidaan rukoilla:" Jeesus näet pikku lapsen ja väsyneen äidin,joita rakastat paljon,kosketa pikkusta, että he molemmat voisivat nukkua,tiedät mitä he tarvitsevat,ja Sinulle on kaikki mahdollista.
Ylistämme ja kiitämme Sinun Pyhää nimeäsi,Isä tätä me pyydämme Jeesuksen nimessä." Amen!

Nurkkalintu kirjoitti...

Hei, Johanna ja Jasmin!
Mitä teille kuuluu tänä iltana?
Onko tauti paranemaan päin? Toivon, että kuumeet ja yskät ovat pois.
Siunausta ja leppoisaa pääsiäisen aikaa! <3

Johanna Laakso kirjoitti...

Hei Nurkkis!
Kiitos kysymästä, Jasmin voi jo paremmin. Kuuri alkoi vaikuttamaan todella nopeasti eli saatiin täsmälääke ja kuume laski ja yskä alkoi helpottamaan. Oli kuumeeton jo eilen illalla. Nyt lähti tukiperheeseen hoitoon, joka oli sovittu jo aiemmin.
Eilen jäin sitten pois koulusta, mutta tänään pääsin taas opiskelemaan :) En ole jäänyt harmittelemaan poissaoloa.
Kiitos rukouksista!! Siunausta sinun pääsiäisen aikaasi ♥

Johanna Laakso kirjoitti...

Kirsti!
Tuhannet kiitokset rukouksista! Lääke löytyi ja alkoi toimimaan kyllä erittäin nopeasti edellisiin kertoihin verrattuna, joten se on ainakin kiitosaihe. En lannistu rukoilemasta Jasminille täyttä terveyttä allergioista ja korvakierteistä. Vaikka tiedän, että ne helpottavat lapsen kasvaessa, mutta rukoilen, että helpottavat pian ja täydellisesti. Ja vastustuskyky paranee ja yleisvointi paranee, sekä lapsella että äidillä. Kiitos, kun seisot vierelläni rukousrintamalla.
Toivotan sinulle Kirsti erittäin siunattua pääsiäisenaikaa ja runsasta Herran läsnäoloa ♥

Anonyymi kirjoitti...

Siunattua ja armontäyteistä ilonjuhlaa-pääsiäistä sinulle ja Jasminille♥

pau kirjoitti...

Pääsiäisen iloa, joka koittaa pian, ja on tietysti meillä olemassa koko ajan.
Sain Arin kotiin tänään iltapäiväksi, nyt olemme lähdössä kuuntelemaan Luukaspassiota kirkolle, kunnes taksi hakee meidät sieltä. Toivon että siellä on musiikkia sen verran kovaa (yleensä en toivo), että Arin mahdollinen rohina ei kiiri pitkin kirkkoa. Miten noin puhumaton mies voikin olla joskus niin äänekäs! (Tämä on meidän sisäpiirin vitsimme, kun Arin hengitys kuuluu joskus kirkon läpi, jos on hiljaista. Täytyy repiä huumoria sieltä mistä sitä saa.)
Toivottavasti olet saanut levätä, ja Jasmin kuten sinä myös, olette kunnossa!
Siunausta ja iloa Herrassa, Johanna <3

Johanna Laakso kirjoitti...

Hei Kata!
Meillä oli nettiyhteys poikki pari päivää, joten vastailen näin myöhässä. Kiitos pääsiäistoivotuksista, toivottavasti teillä oli iloinen ja rauhaisa pääsiäinen. Tänään on ilon päivä :) Siunausta teille molemmille ♥

Johanna Laakso kirjoitti...

Paula!
Kiitos, kun poikkesit. Olette olleet Arin kanssa paljon ajatuksissani viime aikoina. Ihan viime päivinä varsinkin. Yhäti jaksan ihmetellä teidän tarinaanne ja syvä ja yhä syvempi kunnioitus valtaa mieleni. Kävin tänään lukemassa viime päivien kirjoituksiasi, kun netti on meillä ollut poikki. Eilen postaamasi kirjoitus turhista uhreista oli todella puhutteleva ja jotakin, joka on ollut mielessäni jo tovin. Tulen kommentoimaan, jahka kerkenen :) Toivottavasti aika sairaalan ulkopuolella oli Arille mieluinen ja hän pystyi siitä nauttimaan. Taivaan Isän suurta siunausta ja rauhaa teille ystäväni ♥

Kirsti kirjoitti...

Hyvää Jeesuksen Ylösnoesemuspäivää!
Nyt on ilon päivä,iloitkaamme ja riemuitkaamme,Hän on voittanut kaikki pahan voimat ja kuoleman vallan.Kiitos Jumalalle!
Toivottavasti voitte Jasminin kanssa hyvin.Siunausta!

Johanna Laakso kirjoitti...

Hei Kirsti!
Samoin sinulle, hieman viiveellä :) Mutta me voimme juhlia Kristuksen ylösnousemusta joka päivä! Iloitkaa Herrassa!
Voimme Jasminin kanssa ihan hyvin, vieläkin on Jasminilla yskää, mutta huomattavasti parempi jo. Antibioottikuuri vielä keskiviikkoon asti, toivotaan, että uutta tautia ei pukkaa heti päälle...
Siunausta sinulle ja miehellesi ♥