tiistai 2. maaliskuuta 2010

Valta valita

Ihmisen mieli on monimutkainen elementti ja olen viettänyt paljon aikaa ajatuksissani yrittäessäni ymmärtää ihmisen mieltä. Raamattu puhuu todella paljon mielestä ja ajatuksista ja kuinka ihmisen tulisi suhtautua ymmärrykseensä. Siksi on mielestäni oikeutettua ajatella, että tämä on tärkeä asia. Ihmisen mielestä on paljon sanottavaa, mutta kiteytän sen tähän: Olet sitä, mitä ajattelet.

Herran salliessa meille taisteluita elämäämme, joudumme valitsemaan tavan suhtautua asioihin. Tämän me teemme ajatuksissamme, mielessämme. Voimme valita tappiomielen ja todeta, ettei tästä taaskaan tullut mitään. Voimme valita loukkaantua ihmisiin ja jäädä vellomaan katkeruuteen ja anteeksiantamattomuuteen. Voimme valita itsesäälin tai itsesyyttelyn. Kun annamme sielunviholliselle tilaisuuden temmeltää mielessämme, takaan, että hän tekee sen huolella! Viholliselta ei jää mikään nurkka huomaamatta ja hän säälimättä käy saaliinsa kimppuun. Kun annamme näille ajatuksille valtaa, tunteet seuraavat pian perässä. Alamme uskoa valheisiin ja huomaamme pian, että suumme tunnustaa asioita, joita sen ei pitäisi ylistää. Näin luemme itse itsellemme tuomiota, sillä Raamattu sanoo: Kielen varassa on elämä ja kuolema-niinkuin kieltä vaalit, niin korjaat hedelmää. (san. 18:21)

Suuri voitto on ymmärtää, että me voimme valita ajatuksemme! Mikä vapauden tunne minua itseäni henkilökohtaisesti kohtasi, kun ymmärsin, että minä voin valita ajatukseni! Halleluja! Jumala on antanut ihmiselle vapaan tahdon, se koskee myös nimenomaan ajatusmaailmaamme. Me voimme valita ajattelemmeko Jumalan mielenmukaisia ajatuksia vai seuraammeko omia, lihallisia 'entäs minä'-ajatuksiamme. Kun kertakaikkiaan aina ei tunnu siltä, että olisi mukavaa ajatella Jumalan mielenmukaisia ajatuksia, koska ne usein tarkoittavat sitä, että meidän tulisi tehdä jotakin, joka on sangen epämiellyttävää meidän lihallemme. Ja liha ei alistu Jumalan tahdon alle ikinä!

Eräs Joyce Meyerin opetus kiinnitti tänään huomioni. En muista hänen tarkkoja sanojaan, mutta periaate oli se, että ajatuksemme ovat myös Jumalan lakien alla. Niinkuin kaikessa muussakin Jumalan maailmassa, usko tulee ensin, sitten näkymättömät muuttuvat näkyviksi. Kun mietit tätä, huomaat, että tässä on syvällinen opetus! Kun emme halua tehdä jotakin, ajatuksemme sanovat, minulla ei ole tarpeeksi itsekuria, kärsivällisyyttä jne. Totuus on kuitenkin niin, että Jumala on antanut meille voiman toteuttaa Hänen tahtonsa!! Sinun täytyy ensin uskoa, että Hän on antanut sinulle kaiken sen kärsivällisyyden ja itsekurin, jota tarvitset muutoksen toteuttamiseen. Halleluja!

Mielenmuutos on elinikäinen ja hidas prosessi, mutta sinulle, joka olet Jumalan perhekuntaa, on voima annettu. Meidän ei kuitenkaan tule lannistua epäonnistumisiemme edessä vaan luottaa siihen, että Herra on aloittanut hyvän työn ja tulee viemään sen loppuun...jos me tahdomme! Sinä voit valita!

Se kuulkoon, kellä on korvat kuulla:

"Viisaudella talo rakennetaan, ymmärrys on sen perustus, tieto ja taito täyttävät sen huoneet kalleuksilla ja kaikella kauniilla."

3 kommenttia:

pau kirjoitti...

Hei Johanna<3
Oli hyvä kirjoitus.
Huomasin kerran konkreettisesti, miten suuri vaikutus on sillä, mitä ajattelen. Päätin mielessäni siunata ihmistä, johon suhtauduin nurjasti. Kun tapasin hänet seuraavan kerran, minun oli helppo hymyillä, eikä vain hymyillä vaan oli ilo nähdä hänet!
Sama pätee tietysti toisinpäin.
Ajatuksia on vaikea hallita, mutta Pyhä Henki auttaa meitä kasvamaan tässäkin kohden, kun tahdomme olla kuuliaisia Jumalan sanalle.
Voi hyvin, ja jatketaan matkaa iloiten :D

pikkukimalainen Satu kirjoitti...

Lintuja lentelee pään yli miten sattuu, mutta ei niiden tartte antaa päähän pesää rakentaa.

Ja jos minulla on kaksi koiraa, niin se on niistä vahvempi jota ruokin.

Tämmöisiä sananlaskuja tuli tekstistäsi mieleen :)

Johanna Laakso kirjoitti...

Pau!
Amen! Sillä on hyvin konkreettinen merkitys, että rukoilemme niidenkin puolesta, joita on ehkä vaikea rakastaa. Meidän oma asenteemme ja ajatusmaailma muuttuu heitä siunatessa. Saamme Isän rakkauden sydämellemme ja muutumme Hänen kaltaisekseen.
Ajatuksia on todella vaikea hallita, koska niitä on koko ajan. Me väsymme, keskittymisemme heikkenee aika ajoin eikä kukaan jaksa taistella ajatusten myrskyjä vastaan koko ajan. Mutta kuten sanoit, Pyhä Henki auttaa meitä ottamaan kiinni ajatukset, jotka Jumalan mielestä täytyy alistaa Hänen tahtonsa alle.
Siunausta sinulle ♥

Satu!
Osuvat sananlaskut! Ja sitä valkoista koiraa kannattaa ruokkia usein, musta koira on yllättävän sitkeä sissi ;)
Siukkuja ♥